Infrared presoterapija

Učestali problemi kao što su problemi cirkulacije i inervacije u nogama, što uzrokuje otečene i bolne noge, celulit i prekomernu težinu, probleme venozne cirkulacije, a posledica su prekomernog stajanja i smanjene telesne aktivnosti (dugo sedenje), uspešno i kvalitetno rešavamo pomoću modernog aparata za limfnu drenažu.

Limfna drenaža je medicinsko-kozmetički tretman koji podstiče razgradnju celulita, smanjenje obima, prokrvljenost tkiva i otklanjanje edema. Manji zastoj limfe događa se svakodnevno, pri dužem stajanju zbog sile gravitacije. Veći i kompleksniji zastoji limfe događaju se nakon nekih operacijskih stanja i/ili bolesti.

Aparaturna limfna drenaža radi na principu isprekidane pneumatske kompresije (presoterapija). Masaža ekstremiteta događa se na osnovu kompresije rukava napunjenih vazduhom u koje se komprimirani vazduh naduvava iz baznog uređaja (kompresor) kroz cevčice Svaki rukav sastoji se od više međusobno nezavisnih vazdusnih komora koje se naduvavaju u prethodno definisanim ciklusima, zavisno o klijentovoj dijagnozi.

Takodje infracrveni zraci utiču i na zatezanje kože. Kao rezultat tretmana klijent ima osećaj lakih nogu, potpuno rasterećenje tretiranih regija. Tretman podrazumeva tretiranje celog tela i moguće je jednom tretmanom izgubiti 600 kalorija. Tretman ima i produženi efekat u narednih 48h kada izbacujete višak vode. Može se raditi dan za danom ili tri puta nedeljno kod održavanja. Poželjno je uraditi 10 tretmana u jednoj seriji.