Maderoterapija

Maderoterapija (terapija drvetom) je tehnika masaže koja potiče iz Kolumbije i koja se zasniva na korištenju anatomski izrađenih elemenata od drveta što čini terapiju 100% prirodnom bez alergijskih reakcija na koži. Ova terapija predstavlja znatno kvalitetniji vid masaže i namenjena je osobaMA sa disproporcionalnim, lokalnim masnim naslagama, viškom vode, toksinima u potkožnom tkivu, borama i celulitom.

Ovom metodom stimulira se i popravlja ravnoteža energije, smanjuje stres i oslobađaju mišići i zglobovi od bolova. Sve ove blagodeti maderoterapije su uslovile proširivanje primjene i u estetske svrhe. Može se koristiti za dobijanje čvrstine tela, zategnutosti kože, za smanjivanje i lokalizaciju broja masnih stanica, bora na licu i drugim delovima tela, izbacivanje toksina, viška vode i celulita.

Ovo oslobađanje od toksina podstiče metabolizam na sagorevanje masti. Takođe, razbijaju se džepovi upornog celulita, smanjuju se nabubrenja na koži i omogućava se ravnanje i zatezanje kože. Instrumenti koji se koriste u maderoterapiji, dizajnirani su tako da se prilagođavaju različitim dijelovima tijela. 

100% Prirodna

100% Neinvanzivna

100% Nema kontraindikacije

Maderoterapija se preporučuje za:
Opuštanje tela i uma
Stimulaciju limfnog sistema
Eliminaciju toksina
Ubrzanje metabolizma
Razbijanje celulita
Sagorevanje masti
Tonus i zatezanje
Redukciju obima

Cilj ove masaze je eliminacija toksina koji se skupljaju u različitim delovima tela kao što su kukovi, noge, bedra ili stomak. Ova vrsta masaže aktivira mikrocirkulaciju u tretiranoj oblasti, a također eliminira zadržavanje vode, masti i ostalih štetnih stanica u tretiranim dijelovima tijela. Također se koristi za oblikovanje i učvršćivanje zadnjice.

Masažom dopiremo duboko unutar kože čime se aktiviraju stanice iznutra. Zbog toga terapija je posebno efektivna za:

Oblikovanje struka
Eliminaciju masti na bokovima
Definisanje nogu
Zatezanje butina i nogu
Smanjenje obima struka
Definisanje ruku

Idealno za trudnice, koje se mogu masirati sve do 6-og mjeseca trudnoće.

Većinom se uzima paket od 10 tretmana masaže, 
Masaže se rade SVAKI DAN i već nakon pete masaže se vidi velika razlika.