VRAT I DEKOLTE

DERMALNI FILERI – VRAT

Šta su dermalni fileri odnosno štA su hijaluronski fileri?

Dermalni filer ili hijaluronski filer je jedan te isti naziv za filer koji koristimo da nadoknadimo izgubljeni volumen kožnih nabora i bora, za oblikovanje kontura lica, hidrataciju i pomlađivanje kože te za nekiruršku korekciju ožiljka. Tokom godina, zbog procesa starenja, zajedno sa kolagenom i elastinom, gubi se sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline te koža počinje gubiti vlažnost, elastičnost, čvrstoću i volumen što dovodi do isušivanja kože i stvaranja bora. Kao dermalni filer koristi se upravo ta hijaluronska kiselina koju gubimo.

Koje su prednosti dermalnih filera?

Hijaluronski dermalni fileri su u poslednjih nekoliko godina postali zlatni standard za popunjavanje bora lica., koristimo luksuzne dermalne filere visokog kvaliteta To su biokompatibilni proizvodi koji se u Vašem telu biološki razgrađuju na prirodan i siguran način, a nestaju iz Vašeg tiela kada se u potpun.osti resorbiraju.

Prednost modernih filera jeste da nisu permanentni te u tome što ih nije potrebno testirati na alergije jer nisu životinjskog porijekla, za razliku od kolagenskih filera koji potiču iz životinjskog kolage.

Kako nastaju bore na vratu?

Koža na vratu slabije je prokrvljena od kože lica te je zbog toga sklonija preranom stvaranju bora i opustenoj koži. Ono što dodatno pogoršava stvaranje bora je i platizma, veliki mišić vrata. Platizma svojom kontrakcijom vuče kožu vrata stvarajući tako i vertikalne i dijagonalne bore vrata.

Kako izgleda tretman za bore na vratu?

Nakon detaljnog pregleda i analize počinjemo sa čišćenjem vrata te stavljamo anestetsku kremu, pustimo da djeluje te se filer injicira u željeno područje vrata čega sliedi blaga masaža kako bi se postigla ravnomerno glatka površina. Osim za tretiranje bora, fileri se koriste i za hidrataciju kože vrata i dekoltea.

Kakvi su rezultati tretmana sa dermalnim filerima?

Nakon tretmana dolazi do nestanka bora na vratu, koža je zategnuta a Vi dobijate efekat ne-hirurškog liftinga vrata. Koža vrata je hidrirana te deluje negovano i napeto.

Da li je tretman bolan i koliko dugo traje?

Anestetska krema se aplicira pre aplikacije filera tako da je tretman u potpunosti bezbolan. Sam tretman traje 10-15 minuta a rezultat vidite odmah nakon tretmana. Nakon aplikacije dermalnih filera normalno se varaćate svakodnevnom životu i svojim obvezama. Zbog izrazite kratkoće trajanja tretmana te njegove bezbolnosti, tretmani dermalnim filerima, zajedno sa tretmanima Botox-om, nazivaju se još i takozvani „lunch-time“ tretmani koji se mogu napraviti u vreme pauze za ručak.

Da li postoje nuspojave?

Nuspojave, ako se i dogode, vrlo su rietke. Nakon aplikacije možete imati blago crvenilo i osećaj zatezanja na vratu no to vrlo brzo nestaje. Mogući su hematomi na mestu uboda koji nestaju nakon 2 do 3 dana. Moram naglasiti da učestalost hipersenzibilnih reakcija je izuzetno retka: samo 1 hipersenzibilna reakcija je zabilježena na 25 000 tretmana

Preporuke nakon tretmana:

Našim klijentima savjetujemo da:

  • kod kuće lagano masiraju tretirano područje svakih par sata
  • izbegavaju masaže vrata te druge estetske, kozmetičke ili laserske postupke nedelju dana nakon tretmana
  • izbjegavaju sunčanje, solarijum i saunu nedelju dana nakon tretmana